Kultúra

2011.07.15. 15:59

Térformáló őrület: szoborépítés utcakőből

Az autók által kifordított kockakövekből rögtönzött valaki sajátos alkotást a Király utca tavaly felújított végén.

bama.hu (Forrás: eozin.blog)

A művészi és a befogadói oldal egy meglehetősen új, eddig még nem tapasztalt szimbiózisa látható a Király utcában, amelyben az elkészült köztéri műalkotás – esetünkben egy szoborszerű emlékmű, pontosabban a város Budai kapujának újraépített maradványa – egyrészt egy arc- és név nélküli kapocs a művész és a közönség között, másrészt egy mindig változó műalkotás, melyet kitalálója nagy valószínűséggel nem így álmodott meg - olvasható a eozin.blogon

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Utcakövekkel egészítették a Budai városkaput (fotó: Eozin Blog)
[/caption]

Ennek ellenére a dolog egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egy-két hete még csak néhány macskakő hiányzott a Király utca Lyceum és Felsőmalom utca közé eső részén, közvetlenül a Budai-kapu emlékmű lábánál.

A kötőanyagra fittyet hányó, önálló életre kelő kockák azonban nem egy-egy háztartás ajtókitámasztóiként élik tovább életüket, és nem is egy TV-székház ostromra lettek betárazva, hanem gondos kezek, bízva a kivitelező garanciális javítási szándékában a tátongó lyuk melletti Budai-kapu emlékműre helyezték azokat.

További részletek és képek az Eozin Blogon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!