Kultúra

2009.07.24. 16:44

Ütős kezdés a bólyi KántoRockon

Hatodszorra rendezik meg a KántoRock fesztivált a Bólyban. A régió második legnépszerűbb rockzenei eseményén csütörtök este az ex- P. Mobilos Rudán Joe és Black Café zenekar zúzott, pénteken pedig a Peet és a Kalapács együttes lép majd fel.

Horváth Dóra

Több százan tomboltak a bólyi KántoRock fesztivál első napján a Black Café együttes és az ex-P. Mobilolos – jelenleg a Pokolgép és a Mobilmánia énekeseként ismert – Rudán Joe közös koncertjén. A szervező, Lorencsics Zoltán (Lóca) szerint a KántoRock a Rockmaraton után a régió második legnagyobb rockfesztiváljává nőtte ki magát, így reméli, hogy ebben az évben a tavalyi négyezres nézőszámot is sikerül majd felülmúlniuk.

- A KántoRock egyik legnagyobb előnye, hogy ingyenes. A fesztivált nemcsak a bólyiak kedvelik, de sokan jönnek sátrazni Pécsről, Szekszárdról és Bajáról is – mondta Lorencsics Zoltán.

Rudán Joe már visszatérő vendége Bólynak és a KántoRocknak is. Az énekes 1981 óta koncertezik a városban, a fesztiválon pedig tavaly a Pokolgéppel, tavalyelőtt a P. Mobillal lépett fel. A csütörtöki nyitónapon Rudán Joe a helyi Black Cafe Rock Band vendégművésze volt, így a fesztiválozók a koncerten régi Pokolgép és P. Mobil nótákra is pogózhattak.   

A szervezők fontosnak tartják, hogy a KántoRockon a helyi amatőr zenekarok is bemutatkozhassanak, így a rendezvényen a mohácsi és bólyi Roll’R, Mr. Slave, TwentysixT zenekarok is fellépnek. A programban „húzónévként” a Peet és a Kalapács együttes szerepel, ők péntek este játszanak majd – érdemes tehát még ma és holnap kilátogatniuk a bólyi Kántor-rétre mindazoknak, akik kőkemény hazai rockra és hamisítatlan fesztiválhangulatra vágynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!