Kultúra

2013.08.29. 16:08

Valaki mindig felfigyel rá a színpadon

Jött, meglátták és győzött. Ez lehetne a mottója a Pécsi Nemzeti frissen szerződtetett színésznőjének, Vlasits Barbarának.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Egy ilyen csinos hölgy gondolom már kislányként is állandóan a tekintetek középpontjában volt.

– Mégis véletlenek sorozataként lettem pécsi színésznő. Már a pályakezdet is éppen ellentétes a megszokott gyakorlattal: eredetileg orvosnak készültem, de nem vettek fel, a magyartanárnőm pedig a Kaposvári Színművészeti Egyetemet ajánlotta, az viszont bejött.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] „Erős baranyai kötődésem van, sok rokonom ma is Beremenden él”
[/caption]

– Ez még csak egy véletlen.

– Aztán negyedévesként játszottam a végzősök vizsgadarabjában, amit megnézett Szikora János rendező és elhívott Pécsre a Kétfejű fenevadba. Ott megismert Tordy Géza, aki szerepet ajánlott ugyanitt A doktor úrba. Közben úgy alakult, hogy a Lúdas Matyiba is be kellett ugranom. Ezek után itt töltöttem a gyakorlati évem, most pedig ideszerződtem.

– Nyáron az Indul a bakterházban kikapós menyecske volt. Ilyen a valóságban is?

– Nem, de nagyon örültem neki, mert eddig többnyire naivákat játszottam.

– Veszprémi lányként megbarátkozott már a várossal?

– Könnyen ment, mert minden ugyanolyan, csak „két számmal nagyobb”. De erős baranyai kötődésem is van, apám beremendi származású, a nagymamám és sok rokonom ma is ott él.

– Mi Vlasits Barbara profilja?

– Elsősorban prózai színésznő vagyok, hogy lírai vagy drámai alkat, azt majd eldönti az idő.

– Miben láthatjuk az első éles évadjában?

– Az Indul a bakterházban, Az Ágacska címszerepében, és még két új bemutatóban.

– Mit csinál, amikor nem színésznő?

– Iskolásként versenyszerűen atletizáltam, és mert erős tériszonyom volt, falat másztam. A tériszony eltűnt, a futás megmaradt. De szeretek drámákat olvasni, és Szemelyben élek a párommal, ahol sokat kertészkedem.

Tesiszakra járt

Vlasits Barbara 1988-ban született Veszprémben. Édesanyja fodrász, édesapja villanyszerelő, egyedüli gyerek. Testnevelés tagozatos általánosba járt, Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett, a kaposvári Színművészeti Egyetemen diplomázott. Első pécsi szerepe 2011-ben volt, azóta a PNSZ-ben nyolc darabban játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!