Lakberendezés

2010.04.01. 15:12

Benik Balázs otthona

Benik Balázs neve elsősorban a technikai sportok rajongóinak lehet ismerős: gokarttal kezdett, majd formaautózással folytatta, aztán jött a rali, és most megint váltott…

BAMA

Az ember azt várná, hogy egy sikeres autóversenyző otthona teli van kupákkal és trófeákkal, Balázséknál azonban alig akad néhány. No persze nem azért, mert nincs több. Felesége, Anett elárulta, hogy ha Balázs 20 év alatt nyert összes serlegét bepakolnák a házba, nekik már nem is maradna hely. Így csak néhány kedvenc serleg – köztük a három bajnoki címért kapott – áll a nappaliban, ami egyébként minden szempontból a kedvenc helyük: itt töltik mindannyian a legtöbb időt.

Az immár háromtagú család 4 éve él ebben a jó beosztású és kényelmes házban, amivel minden szempontból elégedettek voltak, de idővel felmerült az igény arra, hogy az egyhangúnak érzett étkező és nappali kicsit különlegesebbé váljon.
Emiatt végeztek némi belső átalakítást, így született meg például a világítótesteknek helyet adó, látványos gipszkarton álmennyezet, illetve változott kicsit a nappaliban álló kandalló is.

A terek kialakításában a család egy régi barátja, Csővári György belsőépítész is segített, elsősorban falak és a bútorok színeinek harmóniája köszönhető neki. Anett és Balázs a bútorokat mind közösen választották, de az otthon melegének megteremtése igazán a női kézen múlott. Anett elmesélte, hogy a lakberendezést igazán tavaly élvezte, nagyon, mikor még kisbabjuk érkezését várták. Ő maga tervezte a most már 10 hónapos Benett szobáját, amelybe végül egy különleges spanyol baba-kollekció bútorait, textiljeit, tapétáját és kiegészítőit választotta – a gyerekszoba igazi kis mesebirodalom lett.

Bár a család rendkívül szereti ezt az otthont, nem kizárt, hogy hamarosan továbblépnek: szeretnének egy olyan házat építeni, ami minden részletében megfelel majd az ő ízlésüknek. Annyi már biztos, hogy az álomházban külön szobát kapnak Balázs serlegei, amelyek száma várhatóan tovább gyarapszik: a Felix Promotion által képviselt sportoló időközben szakágat váltott, így az idei szezonban a tereprally magyar bajnokságban mutatja meg tehetségét.

Ezek is érdekelhetik