bűnügy

2017.12.22. 14:34

Magyarázatot adott tettére a melbourne-i gázoló

A muszlimokkal szembeni rossz bánásmód ellen akart tiltakozni.

Vallomást tett a hatóságoknak az az afgán származású ausztrál férfi, aki csütörtökön autójával szándékosan a járókelők közé hajtott egy gyalogátkelőn Melbourne-ben.

A rendőrség közlése szerint a férfi először különféle álmairól, illetve hangokról is beszélt, amikor tettének indítékáról faggatták, majd azt mondta, hogy a muszlimok iránti rossz bánásmód miatt szánta el magát tettére. A férfi menekültként érkezett Ausztráliába.

Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök pénteken azt közölte, hogy a vizsgálat első megállapításai szerint nem lehet megállapítani kapcsolatot a tettes és valamilyen terrorszervezet között, de ezt kizárni sem lehet egyelőre.

A 32 éves elkövető kábítószerfüggő és pszichés problémákkal is küzd – derítették ki a nyomozók.

A hatóságok szerint szándékos volt a gázolás, amelyben húsz ember sérült meg, hármuk állapota továbbra is válságos. Arra azonban továbbra sincs bizonyíték, hogy az incidenst kapcsolatba lehetne hozni a terrorizmussal.

Hősként ünnepelték Ausztráliában azt a szolgálaton kívüli rendőrt, aki a gázolás idején éppen a közelben tartózkodott, és elsőként sietett oda a járműhöz, amely – miután nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott – egy úttesthez rögzített záróelemnek csapódva állt meg. Egyenruhás rendőrök is rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a gázoló férfit eszméletlen állapotban húzták ki a járműből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában