megelőzés

2018.04.25. 16:17

Egészségnapot tartottak a drogprevenció tükrében

A kábítószerek fizikai és pszichés hatásairól tartottak előadást a diákoknak Mohácson.

A Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Iskolája 2018. április 23. napján Egészségnapot tartott, amelynek keretében a felső tagozatos diákoknak Kun István rendőr főtörzszászlós drogprevenciós előadást tartott. Az előadás célja az volt, hogy olyan ismeretekkel, készségekkel ruházza fel a diákokat, amelyek birtokában ellenállóbakká válnak az egészségkárosító magatartásokkal szemben. Tekintettel arra, hogy a szerhasználók többsége ebben a korban fogyaszt először valamilyen drogot, az előadó kihangsúlyozta, hogy a diákoknak olyan készséget kell elsajátítaniuk, amely a visszautasításhoz szükséges. Általában ebben az életkorban alakul ki az egyének értékrendje, gondolkodásmódja, és ebben az időszakban alakulnak ki az egészséget veszélyeztető magatartások is. A prevenciós előadás során az elrettentés helyett az értékrend kialakításán volt a hangsúly.

A tanulók felpróbálhatták a kábítószerek hatásait szemléltető szemüveget. A szimulációs szemüveggel azt az állapotot lehet szemléletesen bemutatni, hogy milyen hatásokat váltanak ki a szervezetbe került drogok, és azok mennyire befolyásolják a tudatállapotot.

Az előadás zárásaként a diákok megtekintették a „Csak még egy kör” című prevenciós filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!