áll a bál

2018.12.30. 22:46

Kitört a botrány John Malkovich Poirot-ja miatt

A BBC új Poirot-sorozatának forgatókönyvírója egyetlen korábbi filmet sem látott és a könyveket sem olvasta.

Áll a bál a BBC új, Agatha Christie sorozata körül – írja a Borsonline. Christie egyik legikonikusabb karakterét a kétszeresen Oscar-díjra jelölt amerikai színész, John Malkovich formálta meg, és az alkotókkal együtt már azért is hideget-meleget kapott, amiért elhagyta a belga-francia akcentust és nem viselt felfelé pödört bajuszt az ABC-gyilkosságok című, 1936-os krimi újraértelmezésében. A legfrissebb epizódban azonban Poirot papként ábrázolták, ami végképp kiverte a nézőknél a biztosítékot.

Poirot ugyanis az eredeti történet szerint a brüsszeli rendőrséget 1914-ben otthagyva dönt úgy, hogy Angliába menekül a háború elől, és gyilkosok nyomába ered. Ám ebben az adaptációban Malkovich Poirot-ja 1914-ben még papnak tanul, és egy gyülekezet tagjaként végignézi, ahogy a német megszállók porig égetik a templomukat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=l-JnLcOuqro

Christie regényében ilyen történetszál egyáltalán nem szerepel, és emiatt a rajongók kommentjeikben nem is kímélik az alkotókat. Ráadásul a BBC-sorozat forgatókönyvírója, Sarah Phelps még azt is beismerte, hogy életében egyetlen Poirot-történetet sem olvasott el, vagy látott filmen. Pedig anélkül azért elég nehéz adaptálni.

Borítókép: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!