váratlan vég

2019.05.08. 08:08

Kegyetlen zseni milliomos bőrébe bújik Benedict Cumberbatch

Egy gazdag földbirtokos testvérpár ragyogó elméjű, de kegyetlen tagját játssza majd Jane Campion új filmjében.

A brit filmsztár Elisabeth Moss-szal együtt játssza majd az Oscar-díjas Jane Campion új filmjének főszerepeit – értesült a Variety.com.

Az Ausztráliában élő, új-zélandi rendező új filmje Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja. Az 1967-ben megjelent regény Phil (Cumberbatch) és George Burbank tehetős montanai fivérekről szól. Phil ragyogó elme, de kegyetlen, George viszont kényes ízlésű és nagylelkű. Ők ketten a tulajdonosai montanai völgyük legnagyobb birtokának. Mikor George titokban elvesz egy helyi özvegyet (Moss), Phil haragja a sógornője ellen fordul, és a nő fiát használja fel a tönkretételére.

Campion elmondta: azóta nem hagyja nyugodni a történet, hogy elolvasta a regényt.

„A férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye. Ritkán találni olyan sztorit, amelynek témája és karakterei ehhez hasonló feszültséget teremtenek, és a vége is váratlan”

- mesélte a rendező. Hozzátette: első alkalommal készít olyan filmet, amelynek főszereplője férfi, ami szintén izgalommal tölti el.

„Phil karizmatikus, összetett személyiség, aki háborút indít fivére új felesége és annak kamasz fia ellen” – fejtette ki.

Campion Zongoralecke című filmjéért forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott, és mindeddig ő az egyetlen rendezőnő, aki elnyerte a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját.

A forgatókönyvet Campion írta, a filmet pedig a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak. A Variety.com szerint a film produkciós előkészületei már idén elkezdődnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!