lemezbemutató tavasszal

2019.11.18. 12:27

Megjelent a Kensington új albuma

Time címmel jelent meg Hollandia jelenlegi legsikeresebb zenekara, a Kensington új albuma.

Az indie/pop-rock négyes egy kanadai erdei elvonuláson írta meg és rögzítette a rajta hallható dalokat, amelyeket a korábbi slágerekkel együtt az Akvárium Klubban mutatnak be a budapesti közönségnek az A38 Hajó szervezésében, 2020. március 28-án.

Három évvel elődje, a listavezető Control után érkezett meg a Kensington ötödik stúdióalbuma, amelyet a zenekar a korábbiaktól teljesen eltérő módon írt meg és rögzített. Míg előző lemezeik Róma és Berlin városi nyüzsgésében készültek, a tagok ezúttal másra vágytak. Kanadában, egy Vancouvertől nem messzi erdőben találták meg a megfelelő helyszínt, ahol senki sem zavarta őket, és csak a zenélésre fókuszálhattak.

„Teljes elzártság, más időzóna és kreatív fókusz”

– jellemzi a tengerentúlon töltött időt Casper Starreveld gitáros. „Nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, úgy érezzük, nagy lépést tettünk mind dalszerzés, mind a hangzásunk tekintetében. Roppant inspiráló volt az alkotás ilyen környezetben: téli álomból ébredező medvék, hosszú túrák a vízparton, Vancouver Island-i naplementék, és még sorolhatnám.

Korábban a nagyvárosi zajt kerestük lemezíráskor, de most kifejezetten arra vágytunk, hogy csak a természet vegyen körül minket.”

Két single-t már ismerhettünk a 11 új dal közül: a Bats szövegvideóval, a What Lies Ahead a kanadai „kiránduláson” forgott klippel jelent meg. Ezekhez érkezett most kilenc vadiúj dal, amelyek mindent körbejárnak, amiről a Kensington szól.

 

Himnikus refrének, öngyújtó-lóbálós, „együtt éneklős” lassú részek és robbanó katarzisok húzódnak végig az új albumon. Eloui Youssef frontember fő témái ezúttal az elmélkedés és az önreflexió voltak:

„amikor csak állsz és szemléled, honnan jöttél és hol tartasz éppen. A tudatosság folyamata visszatérő elem a számokban”

– mondta a Time szövegvilágáról az énekes-gitáros.

Az album készítésén kisebb sztárgárdával dolgozott a zenekar: Garth „GGGarth” Richardson (Rage Against The Machine, Biffy Clyro) volt a producer, az utómunkát a Nirvana Nevermind lemezéért felelős Andy Wallace és Bob Ludwig (Queen, Radiohead, Daft Punk) végezték.

Az eseményről bővebben az alábbi linken tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!