nem minden az Oscar

2020.02.17. 12:33

Egy farmer világosította fel a tehenekért aggódó Joaquin Phoenixet

A friss Oscar-díjas Joaquin Phoenix a vasárnapi Oscar-díjátadón elhangzott beszédében többek között arról beszélt, hogy egy egocentrikus világ alakult ki, amiben az emberek például mesterségesen megtermékenyítik a teheneket, majd ellopják tőlük borjaikat. A vegán hollywoodi színész mondataira egy korábban tehenekkel is foglalkozó ausztrál farmer reagált.

US actor Joaquin Phoenix accepts the award for Best Actor in a Leading Role for "Joker" onstage during the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mark Ralston

Vasárnap este zajlott Hollywoodban az Oscar díjak átadása, ahol a legjobb színésznek járó díjat Joaquin Phoenix zsebelte be a Joker című filmben nyújtott alakításáért.

Joaquin Phoenix köszönőbeszédében szót ejtett a természetről és az állatokról, valamint azok jogairól – írja a V4NA hírügynökség. Mondataival a színész többek között bírálta az emberiséget, amiért arra veszik a bátorságot, hogy mesterségesen megtermékenyítsék a teheneket, majd – ahogy ő fogalmazott – ellopják a borjaikat, miközben az állatok keservesen bőgnek emiatt.

A színész szerint ráadásul az emberek elveszik a tehén tejét is, hogy beletegyék a kávéjukba és a müzlijükbe – holott ez a tej a borjúnak kellene.

A színész gondolataira egy ausztrál farmer reagált, aki korábban tehenekkel foglalkozott. A férfi némi iróniával megfogalmazott válaszában többek között „elnézést kér”, amiért ennyi „nehézségnek tette ki” a teheneket, mindezt ráadásul azért, hogy az emberek reggel meg tudják enni a müzlijüket és meg tudják inni hozzá a tejeskávéjukat. A farmer arra is felhívja a figyelmet, hogy a tehenek egészen addig bőgnek borjaik után, amíg meg nem látják az ételt maguk előtt, amit kapnak a farmertől. Szerinte hasonló a helyzet a borjaknál is, akik készséggel elfogadják a férfit úgymond új „anyaként”, miután megeteti őket.

Ráadásul a tehenek általában hétszer annyi tejet termeltek, mint amennyire a borjaknak szükségük van.

A tehenek ugyanis az egyedüli emlősök a tevéken kívül, akik sokkal több tejet képesek termelni, mint amennyit a borjaik megesznek. Éppen emiatt sem érzi úgy a farmer, hogy rosszat tesz, amikor megfeji az állatokat.

Email from a retired Australian dairy farmer reacting to Joaquin Phoenix's rant against milk. This is a work of art. pic.twitter.com/SqaSd1Exks

Levelének utolsó mondataiban végül az ausztrál férfi megfogadta, hogy soha többet nem lop el egyetlen borjút sem az anyjától, és másokat is erre fog biztatni. Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy ezek után viszont ne kérjen senki tejeskávét, pláne ne Hollywoodban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!