Anglia

2020.11.07. 06:05

A kómából felébredve tudta meg, hogy kisbabát vár

Súlyos autóbalesetet szenvedett egy angol nő, majd a kómából felébredve tudta meg, hogy terhes. Gemma Holmes-nak az orvosok nem sok esélyt adtak, de ő megszülte a gyerekét, és újrakezdte az életét.

Forrás: Origo

A kómából felébredve tudta meg egy angol nő, hogy terhes – számol be az esetről a Mirror. Gemma Holmes a lap heti podcast adásában mesélte el a történetét – írja az Origo

A nő 2012 szeptemberében éppen munkába tartott, amikor a mopedjével egy autónak ütközött.

Gemma akkor már négyhetes terhes volt, de erről még nem tudott.

A mentők egy bristoli kórházba szállították, ahol az orvosok a nő életéért küzdöttek. Mint kiderült,

a balesetben megsérült a háta, kilyukadt a tüdeje, több csontja eltört és a fejsérülése miatt az emlékezetét is elvesztette.

Az orvosok akkor azt mondták a nő anyjának a kórházban, hogy a lánya valószínüleg már sohasem fog tudni járni, és ekkor mondták el azt is, hogy Gemma terhes.

Végül, több hét után a nő felébredt a kómából.

Felébredtem, és az orvosok elmondták, hogy kórházban vagyok miután súlyos balesetet szenvedtem. Majd közölték azt is, hogy 11 hetes terhes vagyok – emlékezett vissza a történtekre Gemma. Az orvosok rákérdeztek, hogy meg akarja-e tartani a babát, amire a nő azt felelte, hogy természetesen megtartja.

Már hét éves a kisfia. Csodának tartja, hogy mindketten túlélték a karambolt Fotó: Origo

 

2013 szeptemeberében született meg a kisfia, Rueben ma már hét éves. A szülésig a nőnél nem tudtak komolyabb beavatkozást végezni az orvosok, így addig kerekesszékben kellett élnie. Ezután

Gemma a kisfiával együtt tanult meg járni, nagy erőt adott neki, amikor a fia is megtette az első lépéseit

– Az orvosok azt mondták, hogy nincs sok esélyem, de én bebizonyítottam, hogy tévednek. Anyukám viszont mindig azt mondta, ha pozitívan gondolkozom, akkor pozitív dolgok fognak történni velem – mondta Gemma, aki nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy van egy csodálatos kisfia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!