Bulvár-celeb

2021.03.22. 06:04

Vérfagyasztó műhiba! Daganata helyett a férfi szemét távolították el

Pedig több jel is utalt arra, hogy nem a beteg szemével van a gond...

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Hmelnyicki orvosok hibás diagnózist állítottak fel egy páciensnek, s a fejében lévő daganat helyett az egészséges jobb szemét távolították el, közli a tsn.ua alapján a Kárpáti Igaz Szó.

A páciens lányának azt mondta az orvos, hogy elfekélyesedett a szaruhártya, amit mindenképpen el kell távolítani, ám most két évvel később a kijevi idegsebészeti klinikán kiderült, hogy egy daganat nyomta a beteg szemét.

A kijevi szakemberek megdöbbenéssel állnak az eset előtt, szerintük ugyanis több jel is utalt arra, hogy nem a szemével van a gond, nem értik, hogy nyúlhatott ennyire mellé a hmelnyicki orvos, és vállalkozhatott CT és MRT vizsgálat nélkül ilyen radikális beavatkozásra.

A kijevi idegsebészet tapasztalata szerint tízből négy beteg helytelen diagnózissal érkezik hozzájuk, ezáltal értékes időt veszítve. Azt ajánlják, mielőtt valaki sebészeti beavatkozásra vállalkozik, kérje ki több szakember véleményét is – írja a Bors.

A Mancesteri Egyetem felmérése szerint világszerte a páciensek 12 százaléka válik orvosi műhiba áldozatává, melynek során rokkanttá lesz vagy életét veszti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!