Bulvár-celeb

2021.06.01. 13:00

Kiszúrták a fotókon, hogy Károly herceg súlyos betegségben szenved, aggódnak érte

Az egyik brit bulvárlap Twitter bejegyzése felrobbantotta a netet. A Károly hercegről készült friss fotókon látszik, hogy nagyon feldagadtak az ujjai és a kézfeje. Az olvasók aggódó bejegyzései gyorsan eláérasztották a közösségi médiát.

Britain's Prince Charles, Prince of Wales talks with people as he visits the high street in Clapham Old Town, south London on May 27, 2021. (Photo by Heathcliff O'Malley / POOL / AFP)

Forrás: AFP / Heathcliff O'Malley

Fotó: AFP

A bulvárlap a királyi család több, aggódó rajongóját idézi, akiknek eddig nem tűnt fel, hogy a herceg egészségével gond van – írja a Mirror.

Az is kiderült, hogy a trónörökös egy dactylitis nevű betegségben szenved. Mivel pedig a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak is feltűnt mennyien érdeklődnek Károly herceg betegségéről, rögtön közzétettek egy ismeretterjesztő írást erről a kórképről.

Ezen a képen is jól látszik, mennyire dagadtak az ujjai
Fotó: AFP / Heathcliff O'Malley

 

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat azt írta: a tünet akkor jelentkezik, ha felbomlik a szövetközti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlya. Emiatt a szövetek között vizenyő szaporodik fel. Ez érinthet több szervet is, vagy koncentrálódhat egyetlen testrészre is.

A betegséget kolbászujjak néven is emlegetik, mivel a puffadás miatt az ujjak vagy a lábujjak kis kolbászra emlékeztetnek. Számos betegség és fertőzés képes okozni a dactylitist,

ízületi gyulladás szövődménye is lehet, de vannak olyan gyógyszerek, amiknek a mellékhatásaként jelentkezik.

A palota vagy Károly herceg egyelőre nem beszélt a betegségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!