Ártalmatlannak tűnt...

2022.05.04. 06:04

„Megdöbbentem, amikor kiderült, hogy a bőrviszketés a rák jele”

A 46 éves asszony először nem gondolt semmi rosszra.

Egy nő megosztotta gyötrelmes megpróbáltatásait, miután azt hitte, hogy viszkető bőre és megduzzadt mirigyei láztünetek, de kiderült, hogy rákos. Lindsey Parry még 2016 októberében kezdett észrevenni néhány csomót a nyakán. A 46 éves, Scarborough-ban lakó nő gyorsan elment egy gyógyszerészhez, aki biztosította, hogy valószínűleg mirigylázról van szó. Lindsey nem is sokat törődött ezután vele, a csomók pedig eltűntek – írja a Bors.

Karácsonyra azonban újra megjelentek a csomók, és ezúttal sokkal nagyobbak voltak, mint korábban. Ezzel párhuzamosan intenzív viszketést is tapasztalt, amely átterjedt a mellkasára és a hónaljára. De továbbra sem hitte, hogy ez bármi komolyat jelent, azt gondolta, csak a mosószerre vagy az öblítőre lett érzékenyebb.

Mivel azonban egyre levertebbnek érezte magát, orvoshoz fordult. Egy héttel később megkapta a lesújtó diagnózist: non-Hodgkin-limfómája van.

„Azt hittem, halálos ítéletet kaptam. Meglepődtem, mert nem tartozom az ilyen típusú rák kockázati kategóriájába. Annak ellenére, hogy a tanácsadóm elmondta, milyen fejlett lett a kezelés a közelmúltban, meg voltam győződve arról, hogy ezt csak úgy mondja, mert sajnál engem. Úgy éreztem magam, mint egy ijedt gyerek. Csak hazamentem és sírtam” – emlékezett vissza Lindsey.

„Elkezdtem a kemoterápiát, és hat hónapon keresztül kéthetente kaptam kezelést, ami életem legrosszabb időszaka volt. Új városban éltem, ahol nem ismertem senkit, és nem volt lehetőségem barátkozni. Soha nem éreztem magam ennyire egyedül.”

Lindsey nagyon szenvedett a kezeléstől, mindene fájt, bedagadt a szája, enni és aludni sem tudott. Végül nagy nehezen a kemoterápia végére ért. Most remisszióban van a rák, és az asszony reménykedik, hogy soha nem újul ki.

„Most már tudom, hogy bármit is sodor elém az élet, túljuthatok rajta és újra megtalálhatom a boldogságot.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!