Szörnyű baleset

2022.07.17. 06:50

Rosszul sikerült kísérlet miatt súlyosan megégett egy 12 éves kisfiú teste

Mentőhelikopterrel szállították kórházba az édesanyát és fiát.

Egy észak-karolinai fiú a kórházban lábadozik, miután június 23-án másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor tudományos kísérlete otthon felrobbant. Az izopropil-alkoholt begyújtotta a Bunsen-égő, emiatt következett be a hatalmas robbanás - írja a Bors.

A 12 éves Barrett McKim testének több mint felén szenvedett égési sérüléseket. A robbanás az édesanyját, Caroline-t is megsebesítette, aki vizet spriccelt Barrettre, amíg a mentőszolgálat megérkezett highlandsi otthonukhoz.

"Barrett szereti a tudományt, és sok kísérletet végzett. Ismert az óvatosságáról, ezt a védőszemüvege is bizonyítja, amit a kísérlet közben viselt" – írta a fiú nagybátyja, Stephen Schlautman a GoFundMe oldalán, ahol eddig több mint 123 000 dollár (kb. 50 millió forint) gyűlt össze az orvosi költségekre.

"Hiába próbálták levenni róla az égő pólót. A nyakán, a felsőtestén, a karján, a kezén és a combján másod- és harmadfokú égési sérülések keletkeztek. 

Édesanyja, Caroline mindkét kezén szörnyű égési sérüléseket szenvedett, de sikerült megmenteni Barrett életét. Caroline, bár még nem hiszi el, hős. 

Azt hiszem nagyrészt ő az oka annak, hogy Barrett életben van" – mondta az apuka, Kyle.

Barrett múlt hét pénteken esett át az ötödik műtéten, Caroline pedig a másodikon. Sajnos az édesanyja prognózisa sem túl kecsegtető. Hetekig, ha nem hónapokig lesz fiával együtt kórházban.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!