Bulvár-celeb

2023.03.16. 16:53

Pentagon: ufószondák érkezhetnek egy idegen anyahajóról a Földre

Ugyanúgy vizsgálhatnak bennünket, mint ahogy a NASA kisebb hajókat használ a Naprendszer más bolygóinak felfedezésére.

Képünk illusztráció

Forrás: Science Photo/AFP

Egy idegen anyahajó lehet a Naprendszerünkben, és szondákat küld a Földre 

– figyelmeztettek a Pentagon illetékesei.

Az amerikai hírszerzési központ azt állította, hogy a kisebb szondákat hasonló módon használhatják, mint ahogyan a NASA más bolygókat kutat.

A Pentagon All-Domain Anomalia Resolution Office (AARO) igazgatója, Sean Kirkpatrick és a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének elnöke, Abraham Loeb készítette jelentésben egy nagy méretű anyahajó lehetséges jelenlétére figyelmeztet.

A 2022-ben alapított AARO feladata, hogy mindent, ami ismeretlen, megvizsgáljon és nyomon kövessen – legyen akár az égen, az űrben vagy akár a víz alatt.

2005-ben az Egyesült Államok Kongresszusa felkérte a NASA-t, hogy találja meg a 140 méternél nagyobb átmérőjű objektumok 90 százalékát. Ennek eredményeként megépültek a Pan-STARRS teleszkópok. 

Ez vezetett a hosszú, vékony, ceruza alakú Oumuamua bizarr felfedezéséhez, egy azonosítatlan csillagközi objektumhoz, amely nem hagyott üstökösnyomot és amelyet sok tudós mesterségesnek tartott.

A kutatási jelentésben azt írják: „Megfelelő tervezéssel az apró szondák elérnék a Földet vagy a Naprendszer más bolygóit feltárás céljából, úgy, hogy a csillagászok nem vennék észre a miniszondák kibocsátását, mert azok nem vernek vissza elég napfényt ahhoz, hogy a jelenleg használt távcsövek észrevegyék őket” – írja a Daily Star nyomán a life.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!