Bulvár-celeb

2023.06.05. 12:25

Nem ússzuk meg! Borzalmas kárt okoz egy becsapódó aszteroida

Egyelőre biztonságban vagyunk, de az egész bolygóra kiterjedő lehűlést okoz és mindent elpusztít a becsapódás helyén egy kisbolygó.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: muratart

Csillagászok folyamatosan figyelik, hogy milyen kisbolygók jelentenek potenciális veszélyt a Földre. Kétezer veszélyes aszteroida pályáját térképezték fel eddig, amelyek a következő ezer évben megközelítik a Földet.

Ha a 900 potenciálisan veszélyes aszteroida egyike, amelyek átmérője meghaladja az egy kilométert, eléri a Földet, körülbelül 2000 hidrogénbomba értékű energia szabadulna fel a robbanás során

– mondta dr. Tim Gregory nukleáris vegyész.

Ez körülbelül 16 kilométeres krátert vájna. Az egész bolygóra kiterjedő lehűlést okozna, és elpusztítaná azt a helyet, ahol becsapódott - tette hozzá.

Azonban kiemelte, valószínűleg legalább ezer évig még biztonságban vagyunk, de ezután az emberiségnek fel kell készülnie.

Egy napon, a távoli jövőben meg kell küzdenünk egy ilyen esemény lehetőségével, túlélésünk attól függ, hogy megfelelően felkészülünk-e vagy sem

– idézi a vegyész a DailyStart, amit a Bors szemlézett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!