balhé

2020.10.23. 17:00

Próbálják leállítani a botrányos Michael Jackson-film folytatását

Készül a Neverland elhagyása folytatása, a Michael Jackson hagyatékát gondozó szervezetek azonban próbálnak keresztbe tenni a rendezőnek.

US pop star and entertainer Michael Jackson thanks fans after winning three World Music Awards in Monaco on May 12, 1993. Michael Jackson died on June 25, 2009 after suffering a cardiac arrest, sending shockwaves sweeping across the world and tributes pouring in on June 26 for the tortured music icon revered as the "King of Pop." AFP PHOTO/Jacques SOFFER (Photo by JACQUES SOFFER / AFP)

Forrás: JACQUES SOFFER / AFP

Fotó: AFP

Újra forgat a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm, a Neverland elhagyása (Leaving Neverland) rendezője, Dan Reed, a folytatást azonban próbálják megakadályozni a néhai énekes után maradt cégek, az MJJ Productions és az MJJ Ventures.

Az eredeti film nagy vihart kavart tavaly, miután két férfi, James Safechuck és Wade Robson arról beszélt benne, hogy Jackson miként bántalmazta őket szexuálisan, amikor gyerekek voltak.

Az elhangzott vádakat az énekes családja és az örökségét gondozó szervezetek már akkor tagadták, most pedig jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy ne készülhessen el a film utóhatásáról szóló folytatás – írja a Deadline alapján az Origo.

Reed és a mögötte álló produkciós cég, az Amos Pictures szeptember végén kaptak egy felszólítást, hogy a kutatási dokumentumokat és az eddig leforgatott anyagokat adják át a hatóságoknak, miközben azt is meg akarták tiltani nekik, hogy a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon forgassanak – ahol Safechuck és Robson tovább küzdenek az igazuk elismeréséért.

Reed és az Amos most egy közel nyolcvan oldalas dokumentummal válaszoltak, abban arra is kitértek, hogy a rendező brit állampolgár, így az amerikai szervek nehezebben járhatnak el ellene.

Borítókép: Michael Jackson 1993-ban egy díjátadón Monacóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!