átszervezés

2018.09.10. 14:42

5600 dolgozóját bocsátja el a T-Systems

A német cég mindössze három országban kívánja folytatni tevékenységét, köztük Magyarországon.

A Deutsche Telekom német távközlési szolgáltató konszern IT üzletága a T-Systems 5600 németországi alkalmazott elbocsátásáról állapodott meg a szakszervezetekkel. A több hétig tartó tárgyalásokat követően létrejött megállapodás értelmében a T-Systems új vezérigazgatója, Adel Al-Saleh átszervezési stratégiája keretében 5600 alkalmazottat bocsátanak el a Németországban foglalkoztatott 17 ezerből az eredetileg tervezett 6 ezer helyett.

Az amerikai származású Al-Saleh az év elején került a Deutsche Telekom veszteséget termelő IT üzletága élére és két évet adott magának arra, hogy nyereségessé tegye a hétmilliárd eurós forgalommal működő informatikai üzletágat.

A létszámcsökkentéssel 600 millió euró működési költséget kíván megtakarítani, amit nagy növekedési potenciállal bíró digitális és felhő szolgáltatások fejlesztésére szán fordítani.

A T-Systems szóvivője szerint az elbocsátásban érintett alkalmazottak kiértesítését a jövő héten kezdik meg. A tervek szerint 2020 végéig 3765 munkahely szűnik meg a vállalatnál, majd 2021-ben további 1200. A T-System németországi irodáinak száma pedig eközben 25-re csökken a jelenlegi 230-ról.

A T-System a Németországban szerzett tapasztalatok alapján

külföldön is csökkenteni készül alkalmazottainak jelenlegi 37,5 ezres létszámát és csak Magyarországon, Szlovákiában és Indiában tervezi folytatni tevékenységét.

Az átszervezés haszonélvezője egyértelműen az indiai érdekeltség lesz, ahol a jelenlegi 400-ról 3 ezerre emelkedik az alkalmazottak száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!