Korlátos növekedés

2022.09.13. 07:56

Nem tud elég repülőgépet venni a Ryanair

Nem jut elég repülőgéphez a Ryanair, ezért kénytelen szűkíteni bázisai számát. A különadók miatt zajló szócsaták, amit a cég többek közt a magyar kormánnyal is folytat, a valódi okok elfedését szolgálják – írja a Magyar Nemzet.

A Ryanair repülőgépe a ferihegyi betonon

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Nagy bejelentésre készül Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója. A Világgazdaság emlékeztetett, hogy hasonló lépést tett a napokban Brüsszelben és Athénban, és mindkét esetben a helyi bázis felszámolását közölte. O’Leary a repülőjegyeket terhelő extra adók miatt hónapok óta heves szócsatába bocsátkozott több ország döntéshozójával, és rendszeresen idiótának minősítette az érintett kormányokat, kormánytagokat Magyarországtól Nagy-Britanniáig. 

Az ír légitársaság egyes vélemények szerint magának köszönheti a helyzetét, 

ugyanis kezdettől fogva a Boeing gépeire alapozta a flottáját. Akkor sem változtattak ezen, amikor 2018 októberében az indonéz Lion Air, 2019 márciusában az etióp Ethiopian Airlines Boeing–737 Max 8 típusú repülőgépe zuhant le röviddel a felszállás után. Emiatt a világ számos repülésügyi hatósága átmenetileg repülési tilalmat rendelt el erre a típusra, majd 2020 novemberében kapott újra engedélyt az Egyesült Államokban, a gyártást azonban azóta sem sikerült felpörgetni. A Ryanair mindezek ellenére mindvégig kitartott a gyártó és a típus mellett, most azonban már működési problémákat okoz számára a légi járművek hiánya.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!