Finnugor Filmfesztivál

2018.04.14. 09:09

A finnugor nemzetek rövidfilmjei állnak majd a középpontban

A Finnugor Filmfesztivál (FUFF) idei programja július 4. és 7. között a finnugor nemzetek rövidfilmjeire koncentrál, valamint forgatókönyvíró és filmkészítő-workshopokat is tartanak a dél-észtországi Sännában megvalósuló eseményen. A fesztiválra és a workshopokra vasárnapig lehet nevezni.

A FUFF azzal a céllal jött létre, hogy közös platformot biztosítson az államalkotó és az oroszországi finnugor nemzeteknek. A szervezők emellett szeretnék segíteni a feltörekvő rendezőket terveik és elképzeléseik megvalósításában – idézi a szervezők közleménye Csüllög Edinát, a FUFF alapító-főszervezőjét.

Idén 12 helyet tudnak biztosítani a finnugor népek jelentkezői számára a forgatókönyv-író workshopokra, az oroszországi finnugor jelentkezők számára pedig mind az utazás, mind a szállás költségeit megtérítik. A foglalkozásokat Erdélyi Dániel magyar és Anti Naulainen észt forgatókönyvíró fogja vezetni.

A szervezők a nem finnugor nyelvű érdeklődőknek is biztosítanak foglalkozásokat, amelyek során négy jelentkező elkészítheti saját filmjét finnugor anyanyelvű színészekkel. A filmkészítő foglalkozásokat Hajdu Szabolcs rendező és Ilyés-Török Orsolya tartja.

A fesztivál látogatói emellett animációs és zenei workshopokon is részt vehetnek.

A FUFF szervezői már várják a versenyprogram keretében bemutatandó rövidfilmeket és a kiírás szerint nincsen limit, bármennyi alkotással indulhat egy rendező. Bármely, a finnugor világhoz tartozó nemzet alkotója jelentkezhet, így akár magyar, észt, finn, továbbá számi, udmurt, mari, vogul, osztják, komi, permják-komi, lív, vót, szetu, vepsze, mordvin identitású alkotók is indulhatnak filmjeikkel.

Nevezni díjmentesen, legfeljebb 30 perces, angol vagy orosz nyelven feliratozott rövidfilmmel lehet.

A filmfesztiválról részletes információk és a jelentkezéshez szükséges feltételek a www.fuff.ee oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!