Filmes csillagok

2021.08.28. 09:10

Életműdíjat kap a San Sebastian-i Filmfesztiválon Marion Cotillard

A színésznő munkásságával már korábban is számtalan nemzetközi elismerést elnyert.

CANNES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2021 - Red Steps with Marion Cotillard CANNES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2021 - Montée des marches de Marion Cotillard (Photo by ARIE BOTBOL / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Arie Botbol / Hans Lucas

A francia színésznő szeptember 17-én, a 69. San Sebastian-i Filmfesztivál megnyitó ünnepségén veheti át a Donostia-díjat.

Marion Cotillard, akinek legutóbbi filmjét, az Annette című zenés drámát a cannes-i filmfesztiválon is díjazták. Korábban pedig az Oscar-, a Golden Globe- és a Bafta-díjat is elnyerte a La Vie en Rose című filmmel, Edit Piaf szerepében.

A Variety cikkében hangsúlyozta, hogy a színésznő számos kiemelkedő rendezővel dolgozott már. Így szerepelt Jacques Audiard Rozsda és csont, Michael Mann Közellenség, Christopher Nolan Eredet és A sötét lovag, Woody Allen Éjszaka Párizsban, Steven Soderbergh Fertőzés és legutóbb Leos Carax Annette című filmjében is.

Cotillardhoz kapcsolódóan a cannes-i filmfesztiválon az Annette című film mellett, amelyben híres operaénekesnőt alakított Adam Driver oldalán, egy dokumentumfilmet is láthatott a közönség, amelyben ő volt Flore Vasseur Bigger Than Us című környezetvédelmi témájú munkájának egyik producere. A dokumentumfilmet a Donostia-díj átadását után, szeptember 18-án San Sebastianban is levetítik.

A filmfesztivál nyitófilmjének a szervezők a kínai Csang Ji-mu One Second című drámáját választották. A mustrán Wes Anderson A francia kiadás és Jane Campion The Power of the Dog című filmjét is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!