Legenda újragondolva

2022.02.16. 13:25

Már csak 2 évet kell várni A Gyűrűk Ura animefilmre

Az új film a Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel, és évszázadokkal Peter Jackson filmje, A Gyűrűk Ura: A két torony eseményei előtt játszódik.

2 év múlva érkezhet a mozikba A Gyűrűk Ura előzményeiből készülő animefilm. A bemutató időpontját 2024. április 12-ére tűzték ki. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című produkció gyártásának indulását a Warner Bros. animációs cége és a New Line filmstúdió júniusban hozta nyilvánosságra.

Az új film a Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel, és évszázadokkal Peter Jackson filmje, A Gyűrűk Ura: A két torony eseményei előtt játszódik. A két torony egy hosszú csatajelenete a szurdok erődjében zajlik. Az anime elvezet Rohan királya, Pörölykezű Helm vérzivataros korszakába. A filmet Kamijama Kendzsi legendás japán animerendező, többek között a Blade Runner: Black Lotus sorozat alkotója jegyzi.

2 évtizede a New Line mutatta be Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmjét. Peter Jackson 3. filmje, A Gyűrűk Ura: A király visszatér elnyerte a legjobb film Oscar-díját, a trilógia 17 Oscarjának egyikét.

A 3 film együttesen 2,9 milliárd dollárt, vagyis 903 milliárd forintot hozott, Jackson pedig megrendezte a J.R.R. Tolkien regényén alapuló A hobbit című előzménytrilógiát is.

Az anime bemutatójának dátumát egy nappal az után jelentették be, hogy az Amazon előzetest adott ki Gyűrűk Ura-előzményfilmjéről, A hatalom gyűrűiről, amelyet egymilliárd dolláros költségvetése miatt minden idők legdrágább tévés produkciójaként emlegetnek.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!