címvédés

2018.02.15. 09:48

Mikaela Shiffrin nyerte az óriás-műlesiklást

A téli olimpia egyik leglátványosabb versenyszámát az amerikai favorit nyerte, Hozmann Szonja 49. lett, Maróty Mariannt kizárták.

Phjongcshang, 2018. február 15. Az amerikai Mikaela Shiffrin, miután aranyérmet nyert a phjongcshangi téli olimpia alpesisí-versenyeinek női óriásműlesiklásában az Alpensia Sportparkban 2018. február 15-én. (MTI/EPA/Yonhap)

A műlesiklásban címvédő, még csak 22 éves klasszis mögött a norvég Ragnhild Mowinckel végzett a második helyen, míg a harmadik az olasz Federica Brignone lett.

A magyarok közül az első futamban Hozmann Szonja az 54., Maróty Mariann pedig a 65. helyen ért célba, a másodikban aztán előbbi a 49., utóbbi pedig az 57. időt síelte, de Marótyt végül – az MTI információi szerint nem megfelelő sícipője miatt – utólag kizárták.

„Nagyon jeges és rázós volt a pálya, emiatt nagyon izgultam az elején, de rájöttem, mentem már ilyenen, ez is egy verseny, csak nagyobb, olimpiai körítéssel, meg lehet csinálni. Most csináltam olyan pályát először, ahol vannak piros csíkok részidőknél, amikor azok mellett elmentem, egy plusz motivációt éreztem. Voltak ugyan hibáim, de megpróbáltam úgy kijavítani, hogy megmaradjon a sebesség” – mondta még az első futamot követően Hozmann Szonja, aki összességében nem volt megelégedve.

„Nagyon kemény volt a pálya, és mint 77. induló úgy éreztem, a kanyaroknál már sok vájat volt. A lapos részen viszont egész jó maradt a hó, de nagyon szét volt tűzve az összes kapu, ezért nem volt könnyű a vonalvezetés. A pálya első felében egész jól sikerült mennem, persze ott is van még mit javítani, a meredeket viszont nem sikerült jól megsíelnem, mert elkezdtem lekésni a kapukat” – értékelt Maróty Mariann, aki tavaly indult már a világbajnokságon, az olimpia pálya azonban a keménységét és jegességét, s legfőképpen a meredekségét nézve sokkal nehezebb volt véleménye szerint.

Borítókép: MTI/EPA/Yonhap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában