a fél tucat gól ellenére

2018.03.28. 13:44

Sampaoli szerint ötven percig nem játszottak rosszul

Jorge Sampaoli szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott nagy pofont kapott kedden Spanyolországtól, amely 6-1-re győzött a madridi barátságos mérkőzésen.

Argentina's coach Jorge Sampaoli reacts during a friendly football match between Spain and Argentina at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid on March 27, 2018. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Gabriel Bouys

Sampaoli a találkozó után elmondta: a sérült Lionel Messi hiányát természetesen megérezték, ennek ellenére ötven percig megvalósították az elképzeléseiket. Utána viszont a spanyolok érvényesítették erőfölényüket, csapata pedig elveszítette egyensúlyát és szilárdságát.

„Nagy pofont kaptunk, vállalom a felelősséget”

- mondta a szakember.

Argentína története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A dél-amerikai együttes ötödször kapott ki öt góllal – annál nagyobb különbséggel még egyszer sem -, s ez volt a harmadik 6-1-re elveszített meccse. Az 1958-as, svédországi világbajnokságon Csehszlovákia, 2009. április elsején – vb-selejtezőn – pedig Bolívia győzte le 6-1-re.

Julen Lopetegui, a spanyolok szövetségi kapitánya kiemelte: a mérkőzés eleje kiegyensúlyozott volt, az ellenfél több kulcsemberét nélkülözte, és a világbajnokság mérkőzései mindig nagyban különböznek a barátságos találkozóktól.

„Örülünk, de nem lehetünk megelégedve” – mondta a spanyol kapitány. Hangsúlyozta: a legutóbbi vb döntősét, egy fantasztikus múlttal bíró válogatottat győztek le, de ez

a kiütéses siker nem változtat azon, hogy az oroszországi vb csoportkörében nulla ponttal kezdenek.

Az argentinok ellen három gólt szerző Isco – aki pénteken, a németek elleni 1-1-es döntetlen során is nagyszerűen játszott – jó teljesítménye a szakember számára nem volt meglepő. Lopetegui reményét fejezte ki, hogy Isco a következő hetekben a Real Madriddal is sikeres lesz, így boldogan és önbizalomtól telve tér vissza a válogatotthoz, és készül majd az oroszországi tornára.

A mérkőzés hőse, Isco szerint nagyon jó és egységes a csapat, amely szép jövő elé néz. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy jelenleg csak a felkészülési időszakban vannak, és rengeteg munka vár még rájuk a vb-ig, amelyet nagy alázattal kell elvégezniük. A középpályás önkritikusan kitért arra is, hogy a válogatottban miért remekel, miközben klubjában, a Real Madridban hullámzó a teljesítménye.

„A válogatottnál érzem a szövetségi kapitány bizalmát, amit talán a Real Madridban még nem érdemeltem ki”

- nyilatkozta Isco. Hozzátette: egy labdarúgónak állandó játéklehetőségre van szüksége, a Real Madridban azonban, ahol „nagyszerű” játékostársai vannak, sokszor csak csereként léphet pályára. „Ahogy mondtam, talán én vagyok az oka annak, hogy még nem sikerült elnyernem a bizalmát” – utalt Zinédine Zidane-ra, a madridiak edzőjére a játékos.

A spanyolok a vb csoportkörében Iránnal, Marokkóval és Portugáliával találkoznak, míg az argentinok Horvátországgal, Izlanddal és Nigériával.

Borítókép: Sampaoli a spanyolok elleni barátságos meccsen.

AFP PHOTO / Gabriel Bouys

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában