alpesi vk

2018.03.14. 15:09

Vonn győzött, de Goggia nyerte a vk-t

Az amerikai Lindsey Vonn pályafutása 82. világkupa-győzelmét aratta az arei világkupa-döntő női lesiklásában, a szakági világkupát ugyanakkor Sofia Goggia nyerte.

A szezonbeli utolsó lesiklásnak az olasz Goggia 23 pontos előnnyel vághatott neki szerdán, és kilences rajtszámmal síelve az élre állt a rossz idő miatt lerövidített versenyen.

Fő riválisa, Lindsey Vonn ugyan hat századmásodperccel jobb időt síelt nála – s végül az egész mezőnyben ő bizonyult a leggyorsabbnak -, de kettejük közé senki nem tudott beférkőzni. Így Goggia három pontot megőrzött előnyéből a pontversenyben, s phjongcshangi olimpiai aranyérme után, pályafutása során először, a szakági vk-győzelemért járó kristálygömböt is hazavihette.

A harmadik helyen nagy meglepetésre az ugyancsak amerikai Alice McKennis zárt, aki legutóbb 2013-ban állhatott vk-dobogón.

Sikerével Vonnt már csak négy győzelem választja el a svéd Ingemar Stenmark rekordot jelentő 86 vk-elsőségétől.

Eredmény, női lesiklás:

1. Lindsey Vonn (amerikai) 55.56 másodperc

2. Sofia Goggia (olasz) 55.71

3. Alice McKennis (amerikai) 55.93

A szakági vk végeredménye 8 verseny alapján: 1. Goggia 509 pont, 2. Vonn 506 pont, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 394

Az összetett vk állása 36 verseny után (még 3 van hátra): 1. (és már győztes) Mikaela Shiffrin (amerikai) 1673 pont, 2. Wendy Holdener (svájci) 1050, 3. Viktoria Rebensburg (német) 847

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában