bajnokok ligája

2018.03.02. 18:40

Zidane: Neymar sérülése nem növeli a Real esélyeit

Zinédine Zidane vezetőedző szerint nem növeli csapata, a Real Madrid továbbjutási esélyeit Neymar sérülése a Paris Saint-Germain elleni párharcban, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 21: Head Coach of Real Madrid Zinedine Zidane gestures during the La Liga football match between Leganes and Real Madrid at the Estadio Municipal Butarque in Madrid, Spain on February 21, 2018. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

„Neymar hiánya nem könnyíti meg a dolgunkat. Tudjuk, hogy Párizsban kétszáz százalékot kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni” – nyilatkozta pénteken a spanyol csapat francia szakvezetője.

A Real hazai pályán, a párharc első mérkőzésén 3-1-re győzött. A kedd esti visszavágón a párizsiak brazil csatára, Neymar azért nem léphet pályára, mert az Olympique Marseille elleni bajnoki meccsen, vasárnap este megsérült a bokája.

Zidane hangsúlyozta, sajnálják a csatárt, de a PSG nélküle is nagyon erős, hiszen remek futballistával tudja pótolni Neymart. Unai Emery vezetőedző minden bizonnyal a Real Madrid korábbi játékosának, Ángel Di Maríának szavaz bizalmat.

A brazil válogatott csapatorvosa, Rodrigo Lasmar diagnózisa szerint Neymar lábfejének egyik legfontosabb csontja tört el, ezért ideális esetben két és fél, három hónap lesz a gyógyulás időtartama a szombati operációt követően.

A PSG-nél eleinte ragaszkodtak hozzá, hogy ne műtsék meg a játékost, de Unai Emery pénteken közölte, nincs vita a brazil orvosok és közöttük, hiszen mindannyian ugyanazon az oldalon állnak, és közös érdekük a csatár mielőbbi felépülése.

A Real Madrid keretéből Luka Modric és Toni Kroos szereplése továbbra is kérdéses a keddi visszavágón, Marcelo azonban felépült, és pályára léphet Párizsban.

Borítókép: AFP PHOTO / Anadolu Agency / Burak Akbulut

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában