Forma-1

2018.04.03. 11:35

Ecclestone unja a Mercedes sikereit

Több esélyegyenlőséget szeretne látni a Forma-1-ben Bernie Ecclestone, a "száguldó cirkusz" korábbi vezetője.

Joao Doria and Bernie Ecclestone - The mayor of the city of Sao Paulo Joao Doria, received in the early afternoon of Friday 17, former Formula 1 champion, Bernie Ecclestone, for a lunch held at the city hall, downtown. Photo: Suamy Beydoun / AGIF

Forrás: AFP/AGIF

Fotó: Suamy Beydoun

„A gyártóknak meg kell érteniük, hogy kiegyensúlyozottabb mezőnnyel vonzóbbá válna a sportág.

A közönségnek nem szabad már a futam előtt tudnia, hogy ki fog nyerni, mivel egy-két motor messze túlszárnyalja a többit”

- érvelt a 87 éves üzletember a Die Welt című német lapnak.

Ami az utóbbi négy pilóta- és konstruktőri világbajnoki címet besöprő Mercedes hegemóniáját illeti, a brit Ecclestone közölte: nagy rajongója a német istállónak, de véleménye szerint túl sokat nyer.

A volt ügyvezető elmondta, csodálkozik, hogy az őt tavaly leváltó amerikai tulajdonosok eddig alig változtattak a szabályokon – még akkor is, ha még érvényben lévő keretszerződések korlátozzák őket.

A következő, bahreini verseny előtt az új vezetőség ismerteti a csapatokkal a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Néhány istálló – köztük a Ferrari – már jelezte, hogy nem ért egyet a tervezett változásokkal.

„A Ferrari kivonulása igazi mélyütés lenne a Forma-1-nek, úgyhogy az ilyen megnyilvánulásokat komolyan kell venni” – figyelmeztetett Ecclestone.

Borítókép: AFP / AGIF / Suamy Beydoun

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában