Spanyol Király Kupa

2018.04.22. 07:33

Sorozatban negyedszer lett kupagyőztes a Barcelona

Az FC Barceona 5-0-ra legyőzte a Sevilla csapatát a labdarúgó spanyol Király Kupa szombat esti döntőjében, a madridi Wanda Metropolitano stadionban.

MADRID, SPAIN - APRIL 21: Footballer of Barcelona celebrate with the trophy after Copa del Rey Final soccer match between Sevilla and Barcelona at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on April 21, 2018. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Luis Suárez duplájának, valamint Lionel Messi góljának köszönhetően a Barcelona már a szünet előtt eldöntötte a mérkőzést. A második félidőben Andrés Iniesta és Philippe Coutinho is betalált, utóbbi büntetőből.

Messinek klubcsapata színeiben ez volt az ötvenedik tétmeccse és az 57. gólja a mostani idényben.

Ez volt a katalánok negyvenedik kupadöntője, és a harmincadik – sorozatban negyedik – sikere, ezzel tovább erősítették helyüket az örökrangsor élén. A Sevilla kilencedik fináléját játszotta, és ez volt a negyedik veresége.

A kupasorozat 1903 óta íródó történetében eddig csak kétszer volt példa ilyen jelentős különbségre a fináléban: 1915-ben az Athletic Bilbao ugyancsak 5-0-ra verte az Espanyolt, 1980-ban pedig a Real Madrid 6-1-re győzte le saját tartalékcsapatát, a Castillát.

Az FC Barcelona csak egyszer, a Real Unión elleni 1922-es döntőben szerzett ilyen sok gólt.

Eredmény:

FC Barcelona-Sevilla 5-0 (3-0)

Gólszerzők: Suárez (14., 40.), Messi (31.), Iniesta (52.), Coutinho (69. – tizenegyesből)

Borítóképünkön a győztes csapat ünnepel

Forrás: Burak Akbulut / Anadolu Agency / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában