brazil válogatott

2018.07.26. 11:13

Tite 1980 óta az első, aki folytathatja a munkát

Új, 2022-ig szóló szerződést írt alá Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

80723165. Río de Janeiro, 23 Jul 2018 (Notimex-EBC/POOL).- El técnico de la selección brasileña de futbol, Adenor Leonardo Bacchi "Tite", inició conversaciones con la Federación local de ese deporte para renovar el contrato y llevar a la "canarinha" hasta el Mundial de Qatar de 2022, a pesar del fracaso en Rusia. NOTIMEX/FOTO/EBC-POOL/COR/SPO/ Pese a fracaso en Rusia, Brasil renovará a su seleccionador de futbol -Material con fotografías- Río de Janeiro, 23 Jul. (Notimex).- El técnico de la selección brasileña de futbol, Adenor Leonardo Bacchi "Tite", inició conversaciones con la federación (CBF) para renovar el contrato y llevar a la ‘canarinha’ hasta el Mundial de Qatar de 2022, a pesar del fracaso de Brasil en Rusia 2018. La prensa brasileña aseguró que el acuerdo podría ser anunciado esta semana, con el objetivo de dar estabilidad a una institución –la CBF- profundamente azotada por los escándalos de corrupción y también por los fracasos deportivos de Brasil en su propio Mundial de 2014 y en el de Rusia, en el que fue eliminado por Bélgica en cuartos de final. “Tite” será de nuevo el elegido para llevar a la selección hasta el atípico Mundial de Qatar de 2022, que se disputará entre noviembre y diciembre para combatir las altas temperaturas, y la preparación comenzará apenas en unas semanas, pues el 7 de septiembre Brasil se enfrenta a Estados Unidos en una amistoso celebrado en New Jersey. NTX/I/HA

A brazil szövetség (CBF) és a szakember együttműködése annak ellenére folytatódik, hogy a sztárokkal teletűzdelt nemzeti csapat a várakozástól elmaradva a negyeddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.

„A CBF a 2022-es katari világbajnokságig megújította a szerződést Titével” – jelentette be a szövetség közleményben.

A közös munka folytatása korántsem általános Brazíliában, az 1977 és 1980 között kapitánykodó Claudio Coutinho után Tite az első, aki egy világbajnokság után marad a válogatott élén.

Rogério Caboclo a szövetség igazgatója azzal indokolta döntésüket, hogy hosszú távú projektben gondolkodnak, mert reményeik szerint ez hozza meg a várt eredményeket.

Az 57 éves Tite szerint a szövetség biztosította a feltételeket ahhoz, hogy egység és profi környezet alakuljon ki.

„(A munka folytatása) nagy kihívás a számunkra, de örülünk, hogy nekivághatunk és már a következő mérkőzésekre koncentrálhatunk” – mondta a tréner, aki 2016 júniusában került a válogatott élére. Azóta 26 mérkőzésből 20-at megnyert a csapata, s négy döntetlen mellett csak két vereséget szenvedett el. Legutóbb a belgáktól kapott ki a vb-negyeddöntőben 2-1-re.

Tite első komoly feladata az lesz, hogy sikeresen irányítsa a brazil válogatottat jövőre a hazai rendezésű Copa Américán.

Borítókép: AFP / NOTIMEX / EBC-POOL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában