érzelmi érték

2018.10.10. 11:24

Ellopták a Tour de France-győztes trófeáját

Geraint Thomas kupáját egy birminghami kiállításról fújták meg.

Tour de France 2018 winner Great Britain's Geraint Thomas (C), wearing the overall leader's yellow jersey, second-placed Netherlands' Tom Dumoulin (L) and third-placed Great Britain's Christopher Froome (R) celebrate on the podium after the 21st and last stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race between Houilles and Paris Champs-Elysees, on July 29, 2018. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Lopez

A Sky csapat szerdai bejelentése szerint a kupát kölcsönadták a Pinarello kerékpárgyártó cégnek, amely több más jelentős trófeával együtt kiállította egy birminghami bemutatón, de miután felügyelet nélkül maradt, eltűnt.

„Rendkívül sajnálatos, ami történt. Bárki vitte el, magától értetődik, hogy számára csekély értékkel bír, nekem és a csapatnak viszont nagyon sokat jelent”

- nyilatkozta Thomas, aki hozzátette, remélhetőleg a tolvaj belátja mindezt, és visszaadja a kupát. „A trófea fontos, de a legfontosabbak a csodálatos emlékek erről a hihetetlen nyárról. Azokat senki nem veheti el”.

A Pinarello cég ügyvezető igazgatója, Richard Hemington kijelentette, teljes mértékig felelősséget vállalnak az esetért, és személyesen kértek elnézést Gerain Thomastól. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, és elkezdte a tanúk meghallgatását.

Thomas július 7-én nyerte a Sky csapat hatodik Tour de France-címét.

Borítókép: A sárga trikóban Geraint Thomas, kezében a kupával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában