Mourinho után

2018.12.23. 15:54

Rooney biztató szavai is segítették a Manchester győzelmét

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United megbízott vezetőedzője elárulta: a csapat egy korábbi hőse is segített neki abban, hogy bemutatkozó mérkőzésén 5-1-re legyőzzék a házigazda Cardiff Cityt az angol labdarúgó-bajnokságban.

Everton's new signing, English striker Wayne Rooney attends a press conference at Goodison Park in Liverpool on July 10, 2017, following his move to Everton from Manchester United. - Rooney, whose move comes after United announced they had agreed terms with Everton over buying striker Romelu Lukaku, will hope the switch revives his international career. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A 45 éves norvég szakember a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón leplezetlen örömmel beszélt a történtekről, s elárulta: miután José Mourinho menesztése után a hét közepén rá bízták az együttes felkészítését, Wayne Rooney is üzent neki és bíztatta.

„Szerdán este érkeztem, így csak a csütörtököt és a pénteket tölthettem együtt a játékosokkal. Wayne Rooney üzent nekem és adott egy tanácsot, úgyhogy valószínűleg neki köszönhetjük a sikert. – mondta Solskjaer nevetve. -

Azt mondta: vegyem rá a fiúkat, hogy élvezettel futballozzanak, élvezzék a játékot és legyenek Manchester United.”

Rooney szavaihoz hűen Solskjaer megtalálta a módját, hogy felrázza a játékosokat, akik Mourinho alatt görcsösnek és kedvetlennek tűntek, s elérte, hogy lazán játszanak, támadjanak, s ennek az lett az eredménye, hogy az MU Sir Alex

Ferguson 2013-as búcsúmeccse óta először szerzett öt gólt egy bajnoki mérkőzésen.

A találkozó után Rooney – a BT Sport csatorna stúdiójából – úgy fogalmazott: ez egy fantasztikus nap a klub életében.

„A Manchester United az életem egy fontos része és nem volt kellemes nézni, mi történik a csapattal. Miután Ole megkapta a munkát, gratuláltam neki. Mourinho alatt a játékosok kicsit korlátozva voltak, ez egyértelmű. Most azonban láthattuk, hogy milyen képességeik vannak.” – mondta a manchesteri egyesület örök góllövőlistájának vezetője.

A portugál trénernek, José Mourinhónak a csapat gyenge szereplése miatt kellett távoznia a vezetőedzői posztról, amelyet 2016 májusa óta töltött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában