teljes gőzzel

2019.02.22. 18:15

Még bajnokit is halaszt az Ajax a BL-visszavágó miatt

Az Ajax Amsterdam minden erejével a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharc visszavágójára készülhet majd, mivel sikerült elhalasztatnia a jövő hétvégén esedékes bajnoki mérkőzését.

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) fights for the ball with Ajax's Danish midfielder Lasse Schone (L) during the UEFA Champions league round of 16 first leg football match between Ajax Amsterdam and Real Madrid at the Johan Cruijff ArenA on February 13, 2019. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Emmanuel Dunand

A holland együttes a BL-ütközet első felvonásán, múlt szerdán 2-1-re kikapott ugyan a legutóbbi három kiírásban győztes Real Madridtól, de az amszterdami mérkőzés jelentős részében jobban futballozott ellenfelénél. Emiatt is vélik úgy a klub vezetői, hogy

a hazai vereség ellenére van még némi esély a negyeddöntőbe kerülés kiharcolására, ami 2003 óta nem sikerült.

Az Ajaxnak, amely a holland bajnokságban a második helyen áll a PSV Eindhoventől négy ponttal lemaradva, a Zwolle ellen kellett volna pályára lépnie jövő szombaton, mindössze három nappal a BL-visszavágó előtt. A szövetség azonban hozzájárult a kérvényéhez, és március 13-ra napolta el a bajnoki találkozót.

A klub közleményben kért elnézését a drukkereitől a módosításért, egyúttal reményét fejezte ki, hogy megértik ennek okát.

„Az Ajax tisztában van azzal, hogy az új – hétközi – játéknap nem ideális a szurkolóknak. Minden egyéb alternatíva kivitelezhetetlennek bizonyult különböző olyan okok miatt, melyekre az Ajaxnak sajnos nincs ráhatása”

- áll a tájékoztatásban.

A klub jelezte, hogy kárpótolja azokat a bérleteseket, akik a hétközi mérkőzésre nem tudnak kilátogatni.

Borítókép: Modric és Schöne párharca a nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén Amszterdamban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában