nyilatkozatok

2019.03.06. 12:10

Solarinak esze ágában sincs lemondani

Dusan Tadic, az Ajax Amsterdam szerb középpályása élete mérkőzésének nevezte a kedd estit, amelyen csapata 4-1-es győzelmet aratott a címvédő Real Madrid vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős visszavágóján. A hazaiak októberben kinevezett vezetőedzője, Santiago Solari azt mondta, nem gondolkodik a lemondáson.

MADRID, SPAIN - MARCH 5: Head coach Santiago Solari (C) of Real Madrid looks on during UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Real Madrid and Ajax at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on 5, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

A 61-szeres válogatott, 30 éves Tadic két gólpasszal és egy góllal vette ki a részét a holland együttes szenzációs sikeréből. Az Ajax az Amszterdamban elszenvedett 2-1-es vereség után látványos és magabiztos játékkal ejtette ki az elmúlt öt BL-kiírásban négyszer győztes Realt. A szerb futballista az összecsapás után azt mondta, „mindig is” Zinedine Zidane – a Real korábbi játékosa és edzője – volt a kedvence, és „talán túl sok összefoglalót” nézett a francia világ- és Európa-bajnok emlékezetes megmozdulásaiból. Tadic kedden este kétszer is bemutatta a Zidane védjegyévé vált lefordulós cselt, az első alkalommal rögtön utána gólpasszt is adott David Neresnek.

„A világ legjobb csapatát vertük meg, és erre nagyon büszke vagyok. Azt hiszem, sok embert tettünk ma este boldoggá”

- jelentette ki Tadic.

Matthijs de Ligt, az Ajax 19 éves csapatkapitánya azt mondta, saját maguk számára nem volt meglepetés a továbbjutásuk, mert az első, amszterdami meccsen is jobbak voltak az ellenfélnél, de akkor a sok helyzetükből csak egy gólt tudtak szerezni.

„Igazi csapatmunka volt, a támadóink kiválóan zártak vissza.

A csoportban gondot okoztunk a végső győzelemre is esélyes Bayern Münchennek, most meg kiejtettük a címvédőt. Ki tudja, meddig juthatunk még?”

- fogalmazott De Ligt.

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője szerint tanítványai teljesen megérdemelten jutottak be a legjobb nyolc közé: „Ez a teljesítmény nagyon közel volt a tökéleteshez, rendkívüli módon élveztem, hogy ezt a játékot láttam a csapatomtól.”

Santiago Solari, a Real Madrid argentin trénere nem leplezte csalódottságát, ugyanakkor úgy vélte, a játékosoknak emlékezniük kell arra, hogy a közelmúltban milyen sikereket értek el a BL-ben.

Solari csalódott, de előre tekint

„Ezek a futballisták egymás után háromszor voltak Európa legjobbjai, most viszont búcsúzni kényszerültek, ami egyrészt nagyon szomorú, másrészt jól mutatja, hogy valójában mennyire is nehéz megnyerni ezt a sorozatot” – jelentette ki a 42 éves edző, aki egyelőre nem gondolkodik a lemondáson.

„Nem azért jöttem ide, hogy feladjam, eszembe sem jut ilyesmi. Nem az én feladatom, hogy megítéljem a saját munkámat, ebben a szakmában kötelességünk profiként viselkedni, és holnap már edzésünk van”

- mondta Solari, aki a jövőre nézve azt hangsúlyozta, hogy „a nehéz időkben bátornak kell maradni”.

„Most az a dolgunk, hogy a lehető legnyugodtabbak maradjunk ebben a helyzetben, és a legjobb tudásunk szerint nézzünk szembe a kihívásokkal” – tette hozzá.

Dani Carvajal, a Real védője a vereség után úgy fogalmazott, pályafutása során soha nem érezte még magát „ennyire szörnyen”, és kijelentette, nem tud magyarázattal szolgálni a szurkolóknak.

„Ezen a héten minden ellenünk szólt, kifogásokat nem kereshetünk, az ellenfél egyszerűen jobb volt és megérdemelten jutott tovább”

- mondta Carvajal, majd hozzátette:

„vállalnunk kell az arcunkat, a szezonunk eddig egy darab szar.”

Kedd este az Ajax mellett a Tottenham Hotspur jutott még a BL negyeddöntőjébe, amelynek sorsolását a többi nyolcaddöntős visszavágót követően, jövő pénteken tartják.

Borítókép: Solari négyszer a meccs közben, ráadásként pedig a meccs után is nézhette az Ajax örömujjongását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában