manchester united

2019.03.30. 14:50

Solskjaer elmondta, kiket nem szabad elengedni

A Manchester United frissen kinevezett vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer a futballcsapat sikeres jövője szempontjából kulcskérdésnek nevezte Paul Pogba és Marcus Rashford megtartását.

Manchester United's Norwegian caretaker manager Ole Gunnar Solskjaer (R) celebrates their victory with Manchester United's French midfielder Paul Pogba (L) on the pitch after the English FA Cup fifth round football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 18, 2019. - Manchester United won the game 2-0. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Ian Kington

A decemberben ideiglenes megbízást kapott és tisztében most csütörtökön véglegesített norvég szakember hétvégi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a klub történetéhez méltó csapatot akar kiépíteni,

a következő idényben már a bajnoki cím a cél, ehhez pedig létfontosságú a francia és az angol válogatott játékos, nála ők ketten az alapemberek.

A brit sajtó szerint viszont nehéz lesz elérni, hogy Pogba és Rushford az MU-ban maradjon:

a francia klasszis jó ideje hangoztatott álma, hogy a Zinedine Zidane vezette Real Madridban futballozzon, míg Rashford szintén Spanyolországba, de a bajnoki címvédő FC Barcelonához vágyik.

Ami tény: Solskjaer érkezésével hatalmasat javult a United, s míg előtte a portugál José Mourinho irányításával gyakorlatilag vergődött, rendre csapnivalóan játszott, az elmúlt három hónapban látványos fejlődésen ment át a gárda.

A 45 éves norvéggal a kispadon, a csapat sorra aratta a sikereket a bajnokságban, ráadásul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kiejtette a végső győzelemre is esélyesnek ítélt Paris Saint-Germaint. Solskjaerral az MU feljött az ötödik helyre a Premier League-ben, és már csak kétpontnyira van a BL-indulást érő negyedik pozíciótól.

Borítókép: Solskjaer és Pogba öröme a manchesteri továbbjutással végződő Chelsea elleni FA Kupa-meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában