nem sérült meg komolyan

2019.06.19. 12:18

Indulhat a Tour de France-on a címvédő Geraint Thomas

A sportoló közölte: jobban van a keddi esését követően.

(FILES) In this file photo taken on July 24, 2018 Great Britain's Geraint Thomas (R), wearing the overall leader's yellow jersey, looks on after cleaning his stinging eyes, after tear gas was used during a farmers' protest who attempted to block the stage's route, during the 16th stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race, between Carcassonne and Bagneres-de-Luchon, southwestern France; - Geraint Thomas of team Ineos fell heavily today on June 18, 2019 during the Tour de Suisse (Tour of Switzerland) cycling race near Lausanne. Thomas came down heavily in the peloton's high-pace pursuit of an escape, and was still sitting ashen-faced on the tarmac five minutes later with doctors gingerly examining his shoulder. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

Geraint Thomas országúti kerékpáros keddi bukása után szerdán közölte, hogy jól van, és indul a július 6-án rajtoló Tour de France-on.

„Ez csak annyit jelent, hogy jövő héten sok kemény edzésre lesz szükségem” – jelentette ki a brit bringás, aki optimista a tekintetben, hogy képes lesz megvédeni címét a francia körversenyen.

A 33 éves Thomas kedden nagyot bukott a svájci körverseny negyedik szakaszán, emiatt kórházba szállították, és feladta a viadalt.

Bevallása szerint a fejét ütötte be, néhány öltéssel kellett összevarrni a szeme feletti sebet, de nagyobb baja nem esett.

Az Ineos istálló számára nagy csapás lett volna Thomas kidőlése a 106. Tour de France előtt, ugyanis múlt szerdán a csapatkapitány Chris Froome vált harcképtelenné. A négyszeres Tour-győztes brit edzés közben esett óriásit, és eltört a combcsontja, a könyöke és a bordája. Ezzel a 34 éves klasszis számára véget ért a szezon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában