legenda

2020.01.02. 22:55

Wayne Rooney gólpasszal tért vissza Angliába

új csapata, a Derby County pedig 2-1-re legyőzte a Barnsleyt a labdarúgó másodosztály 26. fordulójának csütörtöki játéknapján.

Wayne Rooney gólpasszal tért vissza Angliába, új csapata, a Derby County pedig 2-1-re legyőzte a Barnsleyt a labdarúgó másodosztály 26. fordulójának csütörtöki játéknapján.

A 120-szoros angol válogatott támadójátékos kapu elé ívelt szabadrúgásából Jack Marriott szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a 45. percben. Rooney csapatkapitányként végigjátszotta a találkozót.

Rooney 2002 augusztusában, 16 évesen mutatkozott be a Premier League-ben az Everton színeiben, majd 2004-ben a Manchester Unitedhez igazolt, amellyel ötször nyert bajnokságot, egyszer pedig Bajnokok Ligáját. Az MU-t 2017-ben hagyta el, majd az Evertonnál töltött év után az észak-amerikai profiligába, a DC United együttesébe szerződött.

A 34 éves csatár leigazolását és januári visszatérését augusztusban jelentette be a Derby County, szerződése másfél évre szól. Csapata a 17. helyen áll a Championship 24-es mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában