kettős vétség

2021.03.06. 18:44

A tíz évre eltiltott Szotszkova doppingolt és orvosi igazolást hamisított

A tíz évre szóló eltiltásnak amúgy érdemben nincs jelentősége, mivel a sportoló már tavaly júliusban bejelentette visszavonulását a versenysporttól.

Vizelethajtót, a más illegális gyógyszerek szervezetből való gyors eltávolítását is segítő furoszemidet használt Marija Szotszkova orosz műkorcsolyázó, akit tíz évre tiltott el a versenyzéstől előbb az orosz doppingellenes ügynökség, majd fél évvel később, ezen a héten az orosz sportági szövetség.

A szokatlanul szigorú fegyelmi ítélet magyarázataként azt hozták fel, hogy a doppingoláson túl az Európa-bajnoki negyedik sportoló okmányt hamisított. A 20 éves Szotszkova hamis orvosi igazolással próbálta indokolni a tiltott szer igénybe vételét és leplezni doppingvétségét.

A tíz évre szóló eltiltásnak amúgy érdemben nincs jelentősége, mivel Szotszkova, aki a 2018-as téli olimpián női egyéniben nyolcadikként végzett, az orosz bajnokságokon pedig ezüst- és bronzérmet szerzett, már tavaly júliusban bejelentette visszavonulását a versenysporttól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában