bajnokok ligája

2021.03.11. 11:00

Koeman a kihagyott helyzetek miatt bánkódik

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője szerint csapata az első félidőben mutatott játék miatt többet érdemelt volna a Paris Saint-Germain vendégeként szerda este játszott 1-1-es döntetlennél, melynek nyomán 5-2-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman attends the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris, on March 10, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A holland szakember a mérkőzés utáni nyilatkozatában kiemelte, hogy tanítványai nagyot küzdöttek az első 45 percben, de ennek végül kevesebb eredménye lett, mint kellett volna.

Az első meccsen a PSG 4-1-es győzelmet aratott a katalánok vendégeként, így kényelmes helyzetből várta a visszavágót, amelynek 31. percében a világbajnok francia Kylian Mbappé tizenegyesből szerzett góljával előnybe került. A hatszoros aranylabdás Lionel Messi hat perccel később egy látványos távoli találattal egyenlített, majd büntetőt lőhetett a félidő végén. Az argentin sztár azonban kihagyta a tizenegyest, az egész mérkőzésen remekül védő Keylor Navas ugyanis jó irányba vetődött, lábáról pedig a felső lécre, majd kifelé pattant a labda.

„Legrosszabb esetben is 2-1-re kellett volna vezetnünk a szünetben, és ha előnnyel jövünk ki a folytatásra, akkor minden más lett volna”

- jelentette ki Koeman.

Az edzővel játékosa, a francia vb-győztes Antoine Griezmann is egyetértett, ő arról beszélt, hogy az első találkozón nyújtott „borzasztó teljesítmény” után a visszavágón jól szálltak be a mérkőzésbe:

„számtalan lehetőségünk volt az első félidőben, de sajnos nem sikerült élni velük.”

Mauricio Pochettino, a PSG argentin vezetőedzője kiemelte, hogy Navasnak „óriási meccse volt”, a kapus számtalan védést, köztük bravúrokat is bemutatott.

„Az első félidőben túl sokat gondolkodtunk, nem a játékra koncentráltunk, hanem a továbbjutás járt a fejekben” – jelentette ki Pochettino, és hozzátette, a szünetben emiatt a szakmai stáb beszélt is a játékosokkal.

„Nem voltunk elégedettek azzal, ami az első 45 percben történt, és ezt el is mondtuk a futballistáknak”

- tette hozzá a tréner.

Keylor Navas a találkozó után azt mondta, az, hogy kivédte Messi tizenegyesét, nagy erőt adott a PSG játékosainak. Az argentin sztárjátékos 2015 óta először hibázott büntetőt a BL-ben.

„Tizenegyest védeni mindig nagyon nehéz feladat, főleg, ha Messi lövi, hiszen mindannyian tudjuk, ő mennyire hatékony ebben” – nyilatkozta Navas, aki szerint „nagyon nehéz” mérkőzésen vannak túl, a Barcelona „kiválóan futballozott”, és arra kényszerítette őket, hogy „mindent kiadjunk magunkból.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában