JEGYZET

2021.04.19. 21:09

Kufárok Ligája

Belénessy Csaba

Megalakul a gazdagok klubja. Egymással játszanak majd, mint a nagyfiúk a gombfociban. Ez lesz az Arany Gombfoci Bajnokság.

Kilépnek a nemzeti keretek közül, most a világ milliárdosai egyesülnek, a proletárok maradnak a grundon, miután elrabolták tőlük a legjobbakat. Lesz bajnok, kieső nem lesz, illetve nem az esik ki, akié a leggyengébb, hanem akinek elfogy a pénze.

Eddig is útban voltak a kicsik, köröket kellett futniok a BL-ben ahhoz, hogy valameddig eljussanak. Görcsös erőlködéssel Pistike megverte a szomszéd Lacikáját, majd eggyé odébb talán a Ferikét is, hogy aztán véresen-csatakosan mehessen a gladiátorok elé, várva a kegyelemdöfést.

Itt a pillanat, hogy az UEFA a talpára álljon.

Dobja sutba az átláthatatlan kvóta és selejtező labirintust és állítsa vissza az ősi törvény szerint működő rendszert. Ki-ki ellen és tovább megy, aki éppen akkor jobb. Először is minden országból csak a bajnok indulhasson. Ahol a bajnok a Kufárok Ligáját választja, ott a következő, aki nem ácsingózik a harminc ezüst után. Minden körben vakon sorsoljanak! Menjen a francia bajnok az andorrai aknamezőre, lásson csodát a kiscsapatok közönsége, mint 1981-ben a tatabányászok a Real Madridot. Aztán a nyerjen a végén a legjobb és a legszívósabb.

Ez lenne az Európa Kupa.

A győztes pedig Európa bajnoka.

Az Arany Gomboci birtokosa meg reszelje a lépcsőfokon a következő csapatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!