a második legdrágább

2021.06.30. 17:10

Angliába igazol Szoboszlai volt csapattársa

A zambiai Patson Daka távozik az osztrák Red Bull Salzburgtól, és a következő idénytől a Leicester City labdarúgója lesz.

Patson Daka of RB Salzburg reacts during the UEFA Europa League Round of 32 match between Villarreal CF and RB Salzburg at Estadio de la Ceramica on February 25, 2021 in Villarreal, Spain. Sporting stadiums around Spain remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A 22 éves csatár 26,7 millió euróért (9,4 milliárd forintért)

igazol öt szezonra az angol FA Kupa címvédőjéhez, ezzel az osztrák liga második legdrágább játékosa lett.

Daka az elmúlt bajnoki idényben 28 bajnoki mérkőzésen 27 gólt szerzett, ezzel gólkirályi címet szerzett.

A csúcsot a guineai Naby Keita tartja, aki 2016-ban 15 millióért szerződött Salzburgból az RB Leipzighez, ez az összeg azonban a különféle záradékok nyomán azóta 29,7 millióra emelkedett.

Keita 2018-ban már 60 millió euróért írt alá a Liverpoolhoz.

A salzburgi klub tőkeerejét jelzi, hogy az osztrák eladási top 10-ben kizárólag onnan eligazolt futballisták szerepelnek. A lista ötödik helyén Szoboszlai Dominik áll, a magyar válogatott játékos idén húszmillió euróért költözött Lipcsébe.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában