bundesliga

2021.09.22. 13:00

A kölni öltöző a Stöger alatti időket idézi

Timo Horn, a német labdarúgó Bundesligában hetedik 1. FC Köln kapusa azt mondta, hasonlóan jó a hangulat a csapatnál, mint amikor Peter Stöger volt a vezetőedző. Az osztrák szakember jelenleg a magyar bajnok Ferencváros trénere.

Ferencvaros' Austrian head coach Peter Stoeger smiles as he gives an interview prior the UEFA Europa League Group G football match between Bayer 04 Leverkusen and Ferencvaros in Leverkusen, western Germany, on September 16, 2021. (Photo by Roberto Pfeil / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Roberto Pfeil

A 28 éves játékos szerint ugyan szakmailag van különbség a bevallottan inkább védekező felfogású Stöger és az együttest most irányító Steffen Baumgart között, de érzelmileg teljesen hasonlóak.

„Akkoriban is a bátorságunknak és a jó csapatszellemünknek köszönhetően nyertünk meg jó néhány meccset.

Nagyszerű lenne, ha ismét eredményes időszak jönne a klub életében” – fogalmazott Horn a Sport Bildnek nyilatkozva.

Azzal kapcsolatban, hogy a Köln odaérhet-e esetleg az európai kupaindulást érő helyekre, a hálóőr a következőt válaszolta:

„Az eufória nagy erő. Azt hiszem, magunkévá kell tennünk a szurkolók hitét és erőt meríteni belőle.”

Stöger 2013 és 2017 decembere között volt az 1. FC Köln vezetőedzője, a 2016-17-es szezonban a csapat az ötödik helyen zárt, és elindulhatott az Európa-ligában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában