vb-selejtezők

2021.09.02. 12:02

Csapatát bírálta Van Gaal a döntetlen után

A holland labdarúgó-válogatott nem világklasszis – az együttes szövetségi kapitánya, Louis van Gaal szerint, aki a Norvégia vendégeként játszott világbajnoki selejtezőt követően bírálta csapatát.

Dutch national team head coach Louis van Gaal looks on before the World Cup qualifier football match between Norway and the Netherlands at Ullevaal Stadium in Oslo on September 1, 2021. (Photo by Fredrik Varfjell / NTB / AFP) / Norway OUT

Forrás: AFP / NTB

Fotó: Fredrik Varfjell

A 70 éves szakember karrierje során harmadszor irányítja hazája válogatottját, mostani időszakában viszont először ült a kispadon és 1-1-es döntetlennel zárt. Együttese meglátása szerint túl figyelmetlen és formán kívüli volt, míg házigazda riválisuk az oslói találkozón összeszedetten védekezett.

„Ez nehézzé tette a helyzetünket, hiszen ilyenkor rendkívül kreatívnak és labdabiztosnak kell lenni. És mi nem voltunk azok...

Olyan szituációkban vesztettünk labdát, amikor nem hiszem, hogy szükséges lett volna”

- fejtette ki van Gaal.

„Azt gondolhatnánk, hogy a holland válogatott világklasszis, de nem vagyunk azok. Csapatként kell működnünk a pályán, ahogy a norvégok tették ezt, méghozzá kiválóan.”

A holland együttes négy forduló után hét ponttal második helyen áll a G csoportban. Van Gaal együttese szombaton a hozzá hasonlóan hétpontos Montenegrót, majd kedden a nyolc ponttal csoportelső Törökországot fogadja.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában