futás

2021.09.23. 08:00

Visszavonul a női maratonfutás világcsúcstartója

Visszavonul Mary Keitany kenyai hosszútávfutó, a női maraton egyik világcsúcstartója.

(FILES) In this file photo taken on November 03, 2019 Mary Keitany of Kenya arrives in second place during the 2019 TCS New York City Marathon in New York. - Kenya's three-time London marathon and four-time New York marathon winner Mary Keitany announced her retirement on September 22, 2021 after a recurring hip injury stopped her from competing over the last two years. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A 39 éves sportoló döntését menedzsmentje jelentette be, s azt is közölte, hogy

a visszavonulás hátterében Keitany 2019-es hátsérülése áll, mivel a kezelések nem hozták meg a várt eredményt, s azóta sem gyógyult meg teljesen.

Az elmúlt időszak egyik legjobb maratonistájának számító atléta háromszor nyerte meg a London Marathont és négyszer a New York-i viadalt, illetve 2009-ben a félmaratoni világbajnokságon sem talált legyőzőre.

Keitany a 2017-es londoni versenyen állított fel világrekordot 2:17:01 órával, melyet azóta sem tudtak megjavítani.

Ugyanakkor ideje „csak” minden idők harmadik legjobb futásának számít.

A brit Paula Radcliffe ugyanis 2003-ban Londonban 2:15:25, Keitany honfitársa, Brigid Kosgei pedig 2019 októberében Chicagóban 2:14:04 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres klasszikus távot. Utóbbi kettő ugyanakkor vegyes mezőnyben érte el legjobbját, míg Keitany a brit fővárosban tisztán női versenyben futott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában