Labdarúgó-világbajnokság

2022.08.18. 17:05

Csaknem két és fél millió jegyet adtak már el a katari tornára

Kevesebb mint száz nap van hátra a kezdésig.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Kevesebb mint száz nappal a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt 2,45 millió jegy talált gazdára – tudatta a sportági világszövetség (FIFA).

A szervezők csütörtöki összegzése szerint több mint félmillió jegyet a július 5. és 16. közötti értékesítési időszakban adtak el.

A legtöbb belépő a csoportkör mérkőzéseire, köztük a Kamerun–Brazília, a Brazília–Szerbia, a Portugália–Uruguay, a Costa Rica–Németország és az Ausztrália–Dánia mérkőzésekre kelt el. A vevők zömét Katar, Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok, Mexikó, az Egyesült Arab Emírségek, Anglia, Argentína, Brazília, Wales, Ausztrália, Franciaország és Németország adja.

A következő értékesítési szakasz indulási dátumát szeptember végén jelentik be – közölte a FIFA.

A világbajnokság egy nappal korábban kezdődik az eredetileg tervezettnél, a nyitóceremóniára még azelőtt kerül sor, hogy a rendező nemzet november 20-án, vasárnap Ecuador ellen megkezdi a tornát. A katari lesz az első futball-vb, amelyet a Közel-Keleten rendeznek, és a szokásos június-júliusi időpont helyett késő őszre tolták el, hogy elkerüljék a régióra jellemző hőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában