Labdarúgás

2022.09.06. 12:30

Kés alá fekszik Pogba

Térdsérülése miatt műteni kell a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott középpályását, aki emiatt lemaradhat a november 21-én kezdődő katari vb-ről.

Budapest, 2021. június 23. A francia Paul Pogba a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Portugália - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 23-án. Portugália-Franciaország 2-2.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Massimiliano Allegri, a 29 éves futballista klubja, a Juventus vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a játékosnak muszáj lesz kés alá feküdnie.

Arra kell számítanom, hogy januárban térhet vissza hozzánk, de természetesen remélem, hogy már a vb rajtja előtt bevethető lesz. Addig viszont kevesebb, mint három hónap van hátra

 – fogalmazott Allegri, aki elárulta, Pogba hétfő reggel részt vett az edzésen, de a tréninget nem tudta befejezni.

A világbajnok francia középpályás már jó ideje küzd a térdsérüléssel, de nem akart műtétet. Helyette egy kezelést választott, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

Pogba hat évig futballozott a Manchester Unitedben, nagy szerepet vállalt a franciák 2018-as vb-győzelmében, júliusban pedig aláírt - pályafutása során másodszor - a Juventushoz. A torinói csapatban ugyanakkor egyelőre nem lépett pályára tétmeccsen a sérülése miatt.

A világbajnokság nem az én gondom, a Juventus viszont igen. Reálisan nézve nem lehetséges, hogy november előtt visszatérjen, de nekünk januártól lesz szükségünk rá

 – jelentette ki Allegri.

A Juventus kedden lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Paris Saint-Germain vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában