Megkapta az engedélyt

2022.12.07. 13:12

Djokovic az adelaide-i tornán tér vissza Ausztráliába

A korábbi éllovas idén nem szerepelhetett ott, mert nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy beoltották-e koronavírus ellen.

A szerb Novak Djokovic, miután 2022. november 20-án megnyerte férfi egyes döntőjét a norvég Casper Ruud ellen a torinói ATP Finals tenisztornán

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

Január elején, az adelaide-i tornán tér vissza Ausztráliába Novak Djokovic, a férfi teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa.

A szervezők szerdán közölték, hogy a szerb sztárjátékos nevezett a január elsején kezdődő viadalra. Rajta kívül a top 10 tagjai közül a kanadai Felix Auger-Aliassime és a két orosz, Danyiil Medvegyev, illetve Andrej Rubljov is ott lesz a mezőnyben az Australian Open egyik felvezető versenyén.

Djokovic még novemberben jelentette be, hogy megkapta az ausztrál hatóságoktól a beutazási vízumot, így indulhat az év első Grand Slam-tornáján. Az AO kilencszeres bajnoka idén nem szerepelhetett ott, mert nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy beoltották-e koronavírus ellen. Mivel hamis adatokat is szolgáltatott, nemcsak a beutazást tiltották meg számára, hanem három évre kiutasították az országból.

Ausztrália időközben hatályon kívül helyezte az oltottsági kötelezettséget, az illetékes hatóságok pedig megváltoztatva korábbi döntésüket mégis adtak vízumot a 21-szeres GS-győztes játékosnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában