Gyász

2023.01.05. 11:36

Elhunyt a németek legendás síelője

Hetvenkét éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Rosi Mittermaier, az 1976-os innsbrucki téli olimpián lesiklásban és műlesiklásban arany-, óriásműlesiklásban pedig ezüstérmet szerzett.

Rosi Mittermaier egykori síversenyző az 1976-os olimpiai karikák előtt áll az Axamer Lizum síközpontban 2016. január 14-én

Forrás: DPA Picture-Alliance/AFP

Fotó: Angelika Warmuth

Szerdai halálát csütörtökön közölte a családja.

Mittermaier az 1976-os innsbrucki téli olimpián lesiklásban és műlesiklásban arany-, óriásműlesiklásban pedig ezüstérmet szerzett. A nem mindennapi siker után hazájában "Arany Rosinak" becézték és szinte popsztárként kezelték.

"A szüleim házában egy egész szobát megtöltöttek a nekem küldött levelek és csomagok. Egy hónapon belül 27 ezer levelet kaptam, legalábbis ezt mondta a postásunk, akit az őrületbe kergetett ez a sok küldemény, amit mind kézbesítenie kellett" - emlékezett a 70. születésnapja alkalmából készült interjúban Mittermaier.

A korábbi klasszis versenyző Garmisch-Partenkirchenben alapított családot az ugyancsak alpesi síző Christian Neureutherrel. Fiuk, Felix Neureuther később az alpesisí világkupa történetének legeredményesebb német férfi versenyzője lett, világbajnoki címet is nyert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában