Futballhuliganizmus

2023.03.15. 22:42

Durva utcai összecsapások előzték meg Nápolyban a BL-meccset (videó)

Nápoly belvárosában összecsaptak a német Eintracht Frankfurt szimpatizánsai a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt.

A Napoli szurkolói megtámadnak egy buszt, amelyen a német Eintracht Frankfurt szurkolói utaznak a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt Nápoly belvárosában 2023. március 15-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Ciro Fusco

A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban.

Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába.

A német Eintracht Frankfurt szurkolói összecsaptak a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt és felgyújtottak egy autót Nápoly belvárosában 2023. március 15-én
Fotós: Ciro Fusco

Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait. A rendőrség fokozott készültségben van, közel nyolcszázan teljesítenek szolgálatot.

Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. 

Rendőrök sorfalat állnak, miután a német Eintracht Frankfurt szurkolói összecsaptak a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt és felgyújtottak egy autót Nápoly belvárosában 2023. március 15-én
Fotós: Ciro Fusco / Forrás: MTI/EPA/ANSA

Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. A február 21-i első mérkőzésen 36 személyt vettek őrizetbe.

Most a vendégdrukkereket segítették a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta ultrái is.

Negyeddöntőben a címvédő Real Madrid és a Napoli

A Real Madrid és a Napoli is továbbjutott szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, ezzel teljessé vált a negyeddöntő mezőnye.

Az 5-2-es hazai előnyről induló madridi mérkőzés első félidejében mindkét csapat próbálkozott a gólszerzéssel, a hazaiak Camavinga lövésénél felsőlécig is eljutottak, de találat nem született. A fordulás után a házigazda játszott veszélyesebben, a Liverpool főként a remekül védő Alisson hárításainak köszönhetően nem került ismét hátrányba. A gólcsendet Karim Benzema törte meg, aki Vinícus passzát lőtte nyolc méterről az üresen maradt kapuba, a címvédő így kettős győzelemmel jutott tovább tavalyi döntőbeli ellenfelével szemben.

JÚNIOR, Vinícius; ALISSON
Vinicius Junior, a Real Madrid (k) játékosa és  Alisson Becker, a Liverpool kapusa  (b) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Real Madrid-Liverpool visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. március 15-én
Fotós: Manu Fernández / Forrás: MTI/AP

Nápolyban, ahol az olasz listavezető 2-0-s fórból várhatta az Eintracht Frankfurt elleni visszavágót, ezzel szemben csendesebben csordogált a meccs, az első játékrészben kevés helyzet volt, de a hazaiak a bombaformában játszó Victor Osimhen találatával a ráadásban megszerezték a vezetést. A második félidőben a Napoli a nigériai támadója újabb, szezonbeli 23. góljával gyorsan megduplázta az előnyét, ezzel végleg eldöntve a továbbjutást. A folytatásban Luciano Spelletti együttese Piotr Zielinski büntetőjéből még simábbá tette a párharcot.

KAMADA, Daicsi; DI LORENZO, Giovanni
Daichi Kamada, az Eintracht Frankfurt (b) és Giovanni Di Lorenzo, az SSC Napoli játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének SSC Napoli-Eintracht Frankfurt visszavágó mérkőzésén Nápolyban 2023. március 15-én
Fotós: Gregorio Borgia / Forrás: MTI/AP

A sorozat folytatásának sorsolását pénteken délben rendezik az európai szövetség nyoni székházában, a finálé június 10-én lesz az isztambuli Atatürk Stadionban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol)-Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
-------------------------------------------------
gól: Benzema (77.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel (6-2).

SSC Napoli (olasz)-Eintracht Frankfurt (német) 3-0 (1-0)
-------------------------------------------------------
gól: Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64., 11.esből)
Tj.: a Napoli, kettős győzelemmel (5-0).

A negyeddöntő mezőnye:
----------------------
AC Milan (olasz)
Bayern München (német)
Benfica (portugál)
Chelsea (angol)
Internazionale (olasz)
Manchester City (angol)
Real Madrid (spanyol)
SSC Napoli (olasz)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában