Cincinatti tenisztorna

2018.08.15. 09:27

Federer nyert, Serena Williams kiesett, Fucsovics továbbjutott

A hússzoros Grand Slam-bajnok Roger Federer győzelemmel tért vissza a keménypályás versenyen. Akár még Fucsoviccsal is összekerülhet.

Mason, 2018. augusztus 14. Fucsovics Márton a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik a 2,9 millió dollár (825 millió forint) összdíjazású cincinnati keménypályás tenisztorna férfi egyesének elsõ fordulójában, az ohiói Cincinnatitõl mintegy 40 kilométerre levõ Masonben 2018. augusztus 14-én. (MTI/AP/John Minchillo)

A 37 éves svájci szupersztár – aki erőnyerőként a második körben kapcsolódott be a küzdelmekbe – a német Peter Gojowczykot verte két szettben. Federer bő egy hónapja, a Kevin Andersonnal szemben elvesztett wimbledoni negyeddöntő óta nem játszott tétmérkőzést. Jelenleg sorozatban 11 győzelemnél tart Ohióban, ahol legutóbb 2013-ban kapott ki a negyeddöntőben Rafael Nadaltól.

A nőknél a volt világelső Serena Williams – aki Federerhez hasonlóan 2015-ös diadala óta először lépett pályára Cincinnatiben – háromszettes vereséggel búcsúzott. A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovával szemben maradt alul.

Fucsovics Márton szoros mérkőzésen nyert a nyitófordulóban, és a legjobb 32 közé jutott.

A világranglistán 48. magyar játékos 2 óra 32 perces mérkőzésen, a döntő játszma rövidítését 8-6-ra megnyerve győzte le a selejtezőből feljutott lengyel Hubert Hurkaczot, aki 114. a rangsorban.

A 26 éves Fucsovics a májusi, genfi verseny óta nem tudott döntő szettes találkozót nyerni, azóta sorozatban négyet bukott el. Hurkacz-cal februárban a budapesti challenger-tornán már találkozott, és akkor is döntő szettes meccsen búcsúztatta ellenfelét.

Következő ellenfele a 8. helyen kiemelt – és a nyitókörben erőnyerő – Dominic Thiem lett volna, ám a Roland Garroson döntős osztrák bejelentette, hogy betegség miatt visszalép a cincinnati viadaltól.

Így Fucsovics a szerencsés vesztesként beugró Guillermo Garcia Lopezzel csap össze a folyatásban, aki 71. az ATP-rangsorban.

Ha Fucsovics rajta is túljut, akkor a Nisikori Kej-Stan Wawrinka találkozó győztesével játszik, utána pedig akár Roger Federer is következhet.

Borítókép: Fucsovics Márton a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik a 2,9 millió dollár (825 millió forint) összdíjazású cincinnati keménypályás tenisztorna férfi egyesének első fordulójában, az ohiói Cincinnatitől mintegy 40 kilométerre levő Masonben 2018. augusztus 14-én. Forrás: MTI/AP/John Minchillo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában